Obecny czas: Czw Sie 22, 2019 8:32 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 65 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Wto Mar 24, 2015 6:21 pm 

Dołączenie: Śro Mar 11, 2015 10:44 am
Posty: 9
Moze zalozmy jakas grupe graczy przez xmage czy cos? Z tego co widzie, to w samym programie nie ma opcji dodawania znajomych do listy i w ogole porzadnych funckji do komunikacji (juz cocktrice to ma lepiej zrobione), ale na tym forum moze jakos podac jakies swoje namiary czy cos.

W grze mam nick: Temporal (kiedys wystepowalem tutaj pod tym nickiem, ale nie pamietam hasla do tego starego konta).
GG 6418138
Skype (wyszukiwanie po mailu: psycholek2@gmail.com)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Śro Mar 25, 2015 7:25 am 
Sorcerer

Dołączenie: Pon Sty 07, 2013 7:02 am
Posty: 106
Może grupa na fejsie?

_________________
Moderacja jest wtedy jak ja moderuje.
Cenzura jest wtedy jak
mnie moderuja.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Śro Mar 25, 2015 7:00 pm 

Dołączenie: Śro Mar 11, 2015 10:44 am
Posty: 9
Nie mam fejsa, ale dla takiej akcji, to moze bym nawet zalozyl konto :P


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Śro Mar 25, 2015 10:20 pm 
Apprentice

Dołączenie: Pią Maj 31, 2013 8:10 pm
Posty: 11
Możemy założyć temat od jakichś turniejów czy coś.
W pierwszym poście byłyby nicki, żeby się można ewentualnie znaleźć.
Tylko w sumie po co jak sa setki graczy online, a z forumowej listy nie będzie wiadomo kto może grać a kto nie...
Trochę słabo, ze na xmage'u nie można mieć listy znajomych, ale to niewykonalne, bo nie można zakładać kont.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Sob Kwi 11, 2015 12:12 pm 
Apprentice

Dołączenie: Pon Mar 30, 2015 4:16 pm
Posty: 23
Miejscowość: Szczecin
Nie mam jeszcze tego progsu ale zalozcie grupę na fejsie prosze;).


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Sob Kwi 11, 2015 10:13 pm 
Sorcerer

Dołączenie: Czw Gru 19, 2013 8:33 am
Posty: 145
Mocno polecam, coraz więcej graczy tam siedzi.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Pon Kwi 13, 2015 6:01 pm 

Dołączenie: Śro Mar 11, 2015 10:44 am
Posty: 9
dodali tez ostatnio solidny serwer, wiec mozna pozegnac lagi i wieczne dropy. Xmage jest genialny i wcale nie wolniejszy od cokctrice'a. Wystarczy uzywac skrotow klawiszowych oraz skipowania do konkretnej fazy a bedzie sie gralo bardzo "plynnie".


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Pon Kwi 13, 2015 8:56 pm 
Planeswalker
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pon Lip 07, 2008 11:00 pm
Posty: 3059
Miejscowość: Warszawa Posty: 14567
Jak wymagania sprzętowe? Cockatrice ma ten plus, że jest jednym z bardzo niewielu programów, które dają się odpalić na moim gracie :P Jeśli jest choć trochę porównywalny do mtgo, to nie mam szans na uruchomienie. A że ma wbudowanego sędziego, to pewnie tak jest...

_________________
Spoiler:


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Pon Maj 04, 2015 6:06 pm 
Sorcerer

Dołączenie: Pon Sty 07, 2013 7:02 am
Posty: 106
Mam jakiś problem , po nowej aktualizacji podczas wyznaczania blokerów nie mogłem zagrać snapcastera, nie wiem czemu. Dopiero jak dmg już był wbity mogłem z końcem kombatu zgarać snapa. Już dwukrotnie przez coś takiego przegrałem.
Nie wiem czy ja coś źle robię czy wina programu.
Mieliście podobne "błędy" ?

_________________
Moderacja jest wtedy jak ja moderuje.
Cenzura jest wtedy jak
mnie moderuja.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Sob Maj 09, 2015 8:19 am 

Dołączenie: Śro Mar 11, 2015 10:44 am
Posty: 9
Może to zwykły bug? Przez samego klienta można zgłaszać bugi i liczyć, że w następnej akutalizacji będzie to poprawione. Ja zauważyłem że gdy opp ma planswalkera a ty jakiegos krita który atakuje "if able" to w fazie deklarowania ataku nie da się wybrać ani planswalkera ani playera. Gra freezuje i tyle z gry. Coż przy takim xmagu jest więcej roboty niż przy cocktrice, gdzie sam klient nie widzi kart ani zasad. Aż się dziwie że komuś za friko chce się to robić i aktualizować te wszystkie nowe karty podczas kolejnego dodatku.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Sob Maj 09, 2015 9:42 am 
Mage
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lis 27, 2009 6:08 pm
Posty: 804
Miejscowość: Warszawa
remis napisał(a):
Mam jakiś problem , po nowej aktualizacji podczas wyznaczania blokerów nie mogłem zagrać snapcastera, nie wiem czemu. Dopiero jak dmg już był wbity mogłem z końcem kombatu zgarać snapa. Już dwukrotnie przez coś takiego przegrałem.
Nie wiem czy ja coś źle robię czy wina programu.
Mieliście podobne "błędy" ?


Miałeś pewnie wciśnięty skip.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Pon Maj 25, 2015 4:48 pm 
Sorcerer

Dołączenie: Pon Sty 07, 2013 7:02 am
Posty: 106
Nie miałem ( specjalnie klikam po kolei wszystko myszką żeby mieć pewność ). Kilka osób z którymi grałem pisało, że też mają taki problem.
Chyba, że ja czegoś nie rozumiem.
Koleś zaczyna combat, przechodzi do wyznaczania atakujących i w tym momencie już nie mogę zagrać snapcastera.
Mam manę mój priorytet, karta snapcaster w niebieskiej "obwódce" jakbym mógł go zagrać , ale klikam i nic się nie dzieje.
Klikam "done" przechodzimy do wyznaczania bloków i tak samo, snap w niebieskiej obwódce, ale i tak nie mogę go zagrać.

_________________
Moderacja jest wtedy jak ja moderuje.
Cenzura jest wtedy jak
mnie moderuja.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Pon Maj 25, 2015 5:19 pm 
Mage
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lis 27, 2009 6:08 pm
Posty: 804
Miejscowość: Warszawa
obstaję przy tym że miałeś wciśnięty skip, gdy zaczynałem to robiłem podobne błędy


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Pią Cze 19, 2015 9:44 am 
Sorcerer
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Sie 29, 2008 5:04 pm
Posty: 218
Próbowałem ostatnio przez chwilę tego programu, ale szlag mnie trafia przez wszelkiego rodzaju bugi i automatyzację, która powoduje że przy dużej liczbie potencjalnych trigerowanych umiejętności jedna faza trwa minutę zamiast kilku sekund.
Jest może obecnie jakaś sensowna alternatywa, która nie ma automatycznych zasad i przede wszystkim pozwala na swobodne układanie i przeciąganie kart po planszy (podobnie jak było w prehistorycznym wizardzie - układam je sobie tak jak mi odpowiada)?


Góra
 Profil GG  
 
 Temat postu: Re: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Pią Cze 19, 2015 12:51 pm 
Apprentice

Dołączenie: Pią Maj 31, 2013 8:10 pm
Posty: 11
^ Cockatrice ;)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Nie Cze 21, 2015 7:29 am 
Sorcerer

Dołączenie: Pon Sty 07, 2013 7:02 am
Posty: 106
Hmy, nie mogę się teraz połączyć ponieważ nie mam nowej wersji, której nie mogę pobrać.
Widzę, że strona http://xmage.info nie działa.
Ktoś wie gdzie i jak można pobrać nową wersję ? :rolleyes:

_________________
Moderacja jest wtedy jak ja moderuje.
Cenzura jest wtedy jak
mnie moderuja.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Nie Cze 21, 2015 9:55 am 
Sorcerer
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Wrz 15, 2013 9:10 pm
Posty: 166
Zmień w ustawieniach adres do pobierania z xmage.info na xmage.de zapisz i uruchom ponownie.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Sob Sie 22, 2015 12:33 am 

Dołączenie: Sob Sie 22, 2015 12:24 am
Posty: 2
Czy jest ktoś kto by pogral z newbie przez ten program? ewentualnie przez forge jeśli działa tam multi? Znam podstawowe zasady, ale nie na perfekt - dlatego chciałbym grać przez program je wymuszający bo ciężko przez internet je dogadywać.

Chciałbym pograć w formacie standard z kimś cierpliwym, również nowym albo doświadczonym chcącym pouczyć nowicjusza.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Sob Wrz 26, 2015 7:54 pm 
Sorcerer

Dołączenie: Pon Sty 07, 2013 7:02 am
Posty: 106
DziaLa wam xmage ?
Chciałem zainstalować na nowym kompie. Niestety po pobraniu ze strony xmage.de lanczera i rozpakowaniu nie mam żadnego pliku tupu "exe". czyli po rozpakowaniu nie wiem jak wlączyć program ; D
Albo jestem ślepy, albo coś się zmieniło ; D

_________________
Moderacja jest wtedy jak ja moderuje.
Cenzura jest wtedy jak
mnie moderuja.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: xmage - granie przez neta za free
PostWysłany: Sob Wrz 26, 2015 10:55 pm 
Mage
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lis 27, 2009 6:08 pm
Posty: 804
Miejscowość: Warszawa
powinieneś mieć plik XMageLauncher, nie wszystko musi być exe :E


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 65 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group