Obecny czas: Sob Paź 19, 2019 12:23 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15398 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 765, 766, 767, 768, 769, 770  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Pią Sty 04, 2019 10:44 am 
Administrator
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Sty 25, 2009 2:20 am
Posty: 13236
Miejscowość: Warszawa
Deesowyy napisał(a):
Atakuję kritą z lifelinkiem przeciwnik rzuca Pause for Reflection. Dostaję życie?

nie, bo nie zostaly zadane zadne obrazenia

_________________
WANT skupuję (lub wymieniam na angielskie) grywalne azjatyckie karty oraz misprinty i miscuty!
Buy: Angielskie fetche FOIL z ONS - & , token ligowy zakonnika z FRF.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Nie Sty 13, 2019 12:23 pm 

Dołączenie: Śro Sty 09, 2019 10:52 pm
Posty: 4
Witam , mam pytanie jak działa dokładnie ta karta ?

Pozdrawiam :)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Nie Sty 13, 2019 12:34 pm 
Administrator
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Sty 25, 2009 2:20 am
Posty: 13236
Miejscowość: Warszawa
Hyhaa napisał(a):
Witam , mam pytanie jak działa dokładnie ta karta ? Grothama, All-Devouring

Wszystkie pozostale stwory na polu bitwy maja dopisek, ze kiedy atakuja, to moga walczyc z Grothama. Walka (fight) polega na tym, ze oba story zadaja sobie obrazenia rowne swojemu atakowi.
Za to kiedy Grothama oposci pole bitwy to kazdy z graczy dociaga tyle kart ile zadal jej obrazen.
Przyklad: Masz dwa stwory 5/5, przeciwnik wystawia Grothama. W swojej turze atakujesz oboma stworami i decydujesz, ze maja walczyc z Grothama. Oba Twoje gina, bo dostaly po 10 obrazen, ale Grothama tez gine i dobierasz 10 kart.

_________________
WANT skupuję (lub wymieniam na angielskie) grywalne azjatyckie karty oraz misprinty i miscuty!
Buy: Angielskie fetche FOIL z ONS - & , token ligowy zakonnika z FRF.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Pią Sty 18, 2019 8:32 pm 
Conjurer
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Cze 21, 2017 8:29 pm
Posty: 75
Gramy w edh w czterech, rzucam , przeglądam bibliotekę i wybieram kartę, pytanie - czy w trakcie przeglądania biblioteki mogę mówić na głos co jest w bibliotece, tak aby pozostałe osoby dowiedziały się jakie gracz ma karty?

_________________
"„Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych wolności niż stacjonujące armie. Gdy Amerykanie pozwolą bankom prywatnym na kontrolę własnej waluty, najpierw przez inflację, potem przez deflację, to banki i korporacje pozbawią ludzi ich własności, aż ich dzieci obudzą się bez domu na kontynencie, który ich ojcowie podbili."
Thomas Jefferson (1802)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Pią Sty 18, 2019 9:04 pm 
Moderator
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 23, 2007 12:23 pm
Posty: 5901
rothschild napisał(a):
Gramy w edh w czterech, rzucam Praetor's Grasp, przeglądam bibliotekę i wybieram kartę, pytanie - czy w trakcie przeglądania biblioteki mogę mówić na głos co jest w bibliotece, tak aby pozostałe osoby dowiedziały się jakie gracz ma karty?

Większość tego typu zasad jest ustalana w grupie, której grasz za pomocą głosowania - sądzę, że i w tym przypadku takie rozwiązanie będzie najlepsze. Moim zdaniem nie możesz tego zrobić bo z karty nie wynika by pozwalała na dzielenie się informacjami, jak również sądzę, że zabierałoby to czas na rzeczy niezwiązane z resolvowaniem Praetor's Grasp. Z drugiej jednak strony, jeśli jasno tego nie ustaliliście nie widzę powodu, który zabraniałby Ci mówienia innym graczom czym gra gracz X. Reasumując - ustalacie to między sobą w grupie, na turnieju ustala to organizator turnieju (i tam na 99% nie możesz mówić na głos).

_________________
Kupię od Ciebie karty i boostery


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Pią Sty 18, 2019 10:38 pm 
Administrator
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Sty 25, 2009 2:20 am
Posty: 13236
Miejscowość: Warszawa
Odniose sie do tego co napisal Mikolaj. Turniejowo tez jest dozwolone dzielenie sie informacjami z ukrytej strefy w formie slownej, np jesli chcesz to mozesz pokazac przeciwnikowi swoja reke, nikt tego nie zabroni, ani za to nie ukarze. Nie mozesz oczywiscie samemu pokazac reszcie graczy co ma przeciwnik w bibliotece, ale mozesz o tym mowic. I co najsmieszniejsze mozesz sie mijac z prawda. Oczywiscie sa tu pewne aspekty, ktore powinienes rozwazyc, gdyz zaplaciles jakis koszt, wiec masz przewage nad reszta stolu tylko i wylacznie samemu widzac zawartosc biblioteki przeciwnika, wiec po co dawac im cos za darmo, jesli dla uzyskania tej informacji dodatkowo straciles karte? Drugim aspektem jest mozliwosc blefu w stylu rzucasz w przeciwnika i zaczynasz panikowac, ze ma tam 3 board-swipery pomimo ze sa tam same basic landy. Dopoki sam sie przeciwnik nie zdecyduje zeby pokazac swoja reke reszta moze miec na czole hitmarka do konca gry :D . Blef tez dziala w druga strone, ze mozesz widzac uber reke u przeciwnika twierdzic, ze nic tam nie ma tworzac sobie ukrytego sojusznika.

_________________
WANT skupuję (lub wymieniam na angielskie) grywalne azjatyckie karty oraz misprinty i miscuty!
Buy: Angielskie fetche FOIL z ONS - & , token ligowy zakonnika z FRF.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Sob Sty 19, 2019 2:20 am 
Conjurer
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Cze 21, 2017 8:29 pm
Posty: 75
dzięki za pomoc.

_________________
"„Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych wolności niż stacjonujące armie. Gdy Amerykanie pozwolą bankom prywatnym na kontrolę własnej waluty, najpierw przez inflację, potem przez deflację, to banki i korporacje pozbawią ludzi ich własności, aż ich dzieci obudzą się bez domu na kontynencie, który ich ojcowie podbili."
Thomas Jefferson (1802)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Sob Lut 09, 2019 2:49 am 
Conjurer
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Cze 21, 2017 8:29 pm
Posty: 75
Czy z podpiętym "zada" obrażenia z infectem? (podejrzewam, że nie, ale wole się upewnić)

_________________
"„Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych wolności niż stacjonujące armie. Gdy Amerykanie pozwolą bankom prywatnym na kontrolę własnej waluty, najpierw przez inflację, potem przez deflację, to banki i korporacje pozbawią ludzi ich własności, aż ich dzieci obudzą się bez domu na kontynencie, który ich ojcowie podbili."
Thomas Jefferson (1802)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Sob Lut 09, 2019 1:36 pm 
Administrator
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Sty 25, 2009 2:20 am
Posty: 13236
Miejscowość: Warszawa
rothschild napisał(a):
Czy Kambal, Consul of Allocation z podpiętym Grafted Exoskeleton "zada" obrażenia z infectem? (podejrzewam, że nie, ale wole się upewnić)

nie, bo a) kambal nie zadaje obrazen, b) trigger kambala nic nie mowi o tym, ze to wlasnie kambal jest zrodlem straty zycia.

_________________
WANT skupuję (lub wymieniam na angielskie) grywalne azjatyckie karty oraz misprinty i miscuty!
Buy: Angielskie fetche FOIL z ONS - & , token ligowy zakonnika z FRF.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Pon Kwi 22, 2019 11:06 am 
Conjurer
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Cze 21, 2017 8:29 pm
Posty: 75
Wystawiam , kolega odarazu rzuca , czy mogę wtedy zargać land ze śmietnika, tapnąć go, a następni wystawić i podpiać pod Muldrotha, aby nie został usunięty?

_________________
"„Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych wolności niż stacjonujące armie. Gdy Amerykanie pozwolą bankom prywatnym na kontrolę własnej waluty, najpierw przez inflację, potem przez deflację, to banki i korporacje pozbawią ludzi ich własności, aż ich dzieci obudzą się bez domu na kontynencie, który ich ojcowie podbili."
Thomas Jefferson (1802)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Pon Kwi 22, 2019 1:30 pm 
Administrator
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Sty 25, 2009 2:20 am
Posty: 13236
Miejscowość: Warszawa
rothschild napisał(a):
Wystawiam Muldrotha, the Gravetide, kolega odarazu rzuca Murder, czy mogę wtedy zargać land ze śmietnika, tapnąć go, a następni wystawić lightning greaves i podpiać pod Muldrotha, aby nie został usunięty?

"kolega" nie moze od razu rzucic murdera, w swojej turze ty masz priorytet i on bedzie mogl cos zagrac, jesli nie zdecydujesz sie na jakakolwiek akcje (czyl bedziesz chcial zmienic krok/faze na nastepna), lub jesli wykonasz jakakolwiek akcje wymagajaca stosu (zagranie czaru, aktywowanie zdolnosci itd.). Dodatkowo zagrywanie landow nie przechodzi przez stos, wiec na nie nie mozna odpowiedziec. Teraz co do Greavesow - wystawiles muldrothe, zagrales land z grobu, tapnales mane, probujesz podpiac greavesy - teraz przeciwnik moze odpowiedziec np. Murderem, azeby sie jej pozbyc. Jesli bys nie probowal ich podpiac, to i tak kiedys mosialbys kiedys oddac priorytet przeciwnikowi, on moglby wtedy zagrac murdera, a ty nie mozesz w tym momencie podpiac butow, gdyz equip dziala z szybkoscia sorcery.

_________________
WANT skupuję (lub wymieniam na angielskie) grywalne azjatyckie karty oraz misprinty i miscuty!
Buy: Angielskie fetche FOIL z ONS - & , token ligowy zakonnika z FRF.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Pon Kwi 22, 2019 1:41 pm 
Conjurer
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Cze 21, 2017 8:29 pm
Posty: 75
Cytuj:
"kolega" nie moze od razu rzucic murdera, w swojej turze ty masz priorytet i on bedzie mogl cos zagrac, jesli nie zdecydujesz sie na jakakolwiek akcje


To znaczy, że będę mógł zapodać jakąś aurę z hexproffem? Bo rozumiem, że buty nie zdążyłyby uratować muldrothe?

_________________
"„Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych wolności niż stacjonujące armie. Gdy Amerykanie pozwolą bankom prywatnym na kontrolę własnej waluty, najpierw przez inflację, potem przez deflację, to banki i korporacje pozbawią ludzi ich własności, aż ich dzieci obudzą się bez domu na kontynencie, który ich ojcowie podbili."
Thomas Jefferson (1802)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Pon Kwi 22, 2019 1:50 pm 
Conjurer
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Cze 21, 2017 8:29 pm
Posty: 75
Chyba nie, bo stos będzie kończył removal, ale wole się upewnić.

_________________
"„Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych wolności niż stacjonujące armie. Gdy Amerykanie pozwolą bankom prywatnym na kontrolę własnej waluty, najpierw przez inflację, potem przez deflację, to banki i korporacje pozbawią ludzi ich własności, aż ich dzieci obudzą się bez domu na kontynencie, który ich ojcowie podbili."
Thomas Jefferson (1802)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Pon Kwi 22, 2019 1:54 pm 
Conjurer
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Cze 21, 2017 8:29 pm
Posty: 75
I jeszcze rozwinęcie wariantu. Po zagraniu muldrothy, zagrywam land, tapuje po mane, wystawiam buty albo aure, kolega rzuca murder. Czy mogę teraz dzięki muldrothie zagrać stworka z flashem (albo bez) ze śmietnika, który by skontrował murder?

_________________
"„Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych wolności niż stacjonujące armie. Gdy Amerykanie pozwolą bankom prywatnym na kontrolę własnej waluty, najpierw przez inflację, potem przez deflację, to banki i korporacje pozbawią ludzi ich własności, aż ich dzieci obudzą się bez domu na kontynencie, który ich ojcowie podbili."
Thomas Jefferson (1802)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Pon Kwi 22, 2019 2:04 pm 
Administrator
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Sty 25, 2009 2:20 am
Posty: 13236
Miejscowość: Warszawa
rothschild napisał(a):
Cytuj:
"kolega" nie moze od razu rzucic murdera, w swojej turze ty masz priorytet i on bedzie mogl cos zagrac, jesli nie zdecydujesz sie na jakakolwiek akcje

To znaczy, że będę mógł zapodać jakąś aurę z hexproffem? Bo rozumiem, że buty nie zdążyłyby uratować muldrothe?

tak, ale wracamy do sytuacji, ze ty cos zagrywasz i tym samym musisz dac przeciwnikowi szanse na odpowiedz. Musimy tu rozgraniczyc "szybkosci" czarow: equip, aura bez flasha, itd to czary/zdolnosci zagrywane na sorcery (pusty stos, ty masz priorytet) nie mozna ich zagrac w odpowiedzi na cos (bo stos nie jest wtedy pusty). Za to instanty i wiekszosc zdolnosci aktywowanych (procz np. equipa :p ) zagrywa sie jako dawniej zwane fast effecty, czyli mozna zagrac je w dowolnym momencie w tym w odpowiedzi na zagranie czaru/zdolnosci przez przeciwnika. Dlatego tez dzialaja counterspelle, dlatego tez mozesz zabic shockiem stwora w odpowiedziedzi na giant growtha (podobnie jak przeciwnik moze uratowac stwora przed shockiem rzucajac w odpowiedzi giant growtha).
rothschild napisał(a):
I jeszcze rozwinęcie wariantu. Po zagraniu muldrothy, zagrywam land, tapuje po mane, wystawiam buty albo aure, kolega rzuca murder. Czy mogę teraz dzięki muldrothie zagrać stworka z flashem ze śmietnika, który by skontrował murder?

tak, to dokladnie ta sama zasada. jesli ktos cos zagrywa, to zawsze w odpowiedzi jego przeciwnik moze cos zrobic.

_________________
WANT skupuję (lub wymieniam na angielskie) grywalne azjatyckie karty oraz misprinty i miscuty!
Buy: Angielskie fetche FOIL z ONS - & , token ligowy zakonnika z FRF.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Pon Kwi 22, 2019 2:08 pm 
Conjurer
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Cze 21, 2017 8:29 pm
Posty: 75
dzięki.

_________________
"„Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych wolności niż stacjonujące armie. Gdy Amerykanie pozwolą bankom prywatnym na kontrolę własnej waluty, najpierw przez inflację, potem przez deflację, to banki i korporacje pozbawią ludzi ich własności, aż ich dzieci obudzą się bez domu na kontynencie, który ich ojcowie podbili."
Thomas Jefferson (1802)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Śro Kwi 24, 2019 9:29 pm 
Conjurer
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Cze 21, 2017 8:29 pm
Posty: 75
Atakuje nieblokowalną . Yuriko zadaje damage i pokazuję pierwszą kartę z biblioteki - . Ile oponenci tracą życia z ujawnionej karty? 3 czy 6?

_________________
"„Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych wolności niż stacjonujące armie. Gdy Amerykanie pozwolą bankom prywatnym na kontrolę własnej waluty, najpierw przez inflację, potem przez deflację, to banki i korporacje pozbawią ludzi ich własności, aż ich dzieci obudzą się bez domu na kontynencie, który ich ojcowie podbili."
Thomas Jefferson (1802)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Śro Kwi 24, 2019 9:45 pm 
Moderator
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 23, 2007 12:23 pm
Posty: 5901
rothschild napisał(a):
Atakuje nieblokowalną Yuriko, the Tiger's Shadow. Yuriko zadaje damage i pokazuję pierwszą kartę z biblioteki - Beseech the Queen. Ile oponenci tracą życia z ujawnionej karty? 3 czy 6?

Sześć lub 6 jeśli wolisz.

_________________
Kupię od Ciebie karty i boostery


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Śro Kwi 24, 2019 10:05 pm 
Conjurer
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Cze 21, 2017 8:29 pm
Posty: 75
Mikołaj napisał(a):
Sześć lub 6 jeśli wolisz.

thx

_________________
"„Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych wolności niż stacjonujące armie. Gdy Amerykanie pozwolą bankom prywatnym na kontrolę własnej waluty, najpierw przez inflację, potem przez deflację, to banki i korporacje pozbawią ludzi ich własności, aż ich dzieci obudzą się bez domu na kontynencie, który ich ojcowie podbili."
Thomas Jefferson (1802)


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
PostWysłany: Śro Maj 22, 2019 10:43 pm 
Apprentice
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Kwi 05, 2014 12:58 am
Posty: 30
Dla pewności...

Przeciwnik posiada na stole (tu link).
Ja planuję rzucić w przeciwnika.
Wszystko odbywa się np. w Main 2.

Sytuacja 1:
1) Rzucam Bolt
2) Przeciwnik poświęca Rangera
Czy Bolt zada obrażenia?

Sytuacja 2:
1) Przeciwnik poświęca Rangera
2) Rzucam Bolt
Czy Bolt zada obrażenia?


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15398 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 765, 766, 767, 768, 769, 770  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group